Gratinované tortellini se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Tortellini
- 400gramůCuketa
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 2lžičkySůl
- 3kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2stroužkyČesnek
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tortellini uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Scedíme a necháme dobře okapat. Troubu předehřejeme na 200 °C.
- 2Cuketu omyjeme, odstraníme konce stopky a na struhadle na zeleninu ji nastrouháme na jemné nudličky.
- 3Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a nakrouhanou cuketu na něm, na silném ohni, smažíme asi 5 minut. Česnek oloupeme, prolisujeme k cuketě a osolíme. Zapékací mísu vymažeme zbytkem másla. Na dno mísy rozložíme cuketu a na ni tortellini.
- 4Vejce rozšleháme s mlékem, přimícháme nastrouhaný parmezán, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Touto směsí gratin rovnoměrně přelijeme. Gratinujeme 15 minut ve střední části trouby, dokud se vrchní vrstva nezbarví dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.