Gratinované tortellini se zeleninou

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
789 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tortellini uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu. Scedíme a necháme dobře okapat. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Cuketu omyjeme, odstraníme konce stopky a na struhadle na zeleninu ji nastrouháme na jemné nudličky.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a nakrouhanou cuketu na něm, na silném ohni, smažíme asi 5 minut. Česnek oloupeme, prolisujeme k cuketě a osolíme. Zapékací mísu vymažeme zbytkem másla. Na dno mísy rozložíme cuketu a na ni tortellini.
  • 4
    Vejce rozšleháme s mlékem, přimícháme nastrouhaný parmezán, osolíme a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Touto směsí gratin rovnoměrně přelijeme. Gratinujeme 15 minut ve střední části trouby, dokud se vrchní vrstva nezbarví dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.