Gratinované vepřové kotlety s rajčaty
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
- 150gramůRajčata
- 1lžičkaStrouhanka
- 20gramůSádlo škvařené
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
24 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
561 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vepřové kotlety omyjeme, vykostíme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme, poprášíme moukou a po obou stranách opečeme na rozehřátém sádle.
- 2Opečené kotlety přendáme do pekáčku, potřeme rozetřeným česnekem, poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty a posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou. Povrch zakapeme máslem a pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.