Gratinovaný candát s bramborovým pyré
65 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 800gramůCandát obecný
- 400mililitrůVíno bílé
- 3lžíceBešamel
- 2lžíceSýr Parmezán
- 4kusyBrambory
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 400mililitrůMléko polotučné
- 0,5kusSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
26 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu nalijeme víno, osolíme, přidáme šalvěj a přivedeme k varu. Do vařícího vína vložíme omyté porce candáta a na mírném ohni necháme táhnout asi 15 minut. Potom odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- 2Oloupané brambory uvaříme doměkka, slijeme a přilijeme mléko. Vyšleháme jemnou kaši, přimícháme do ní žloutky a sáčkem s trubičkou polovinu nastříkáme do máslem vymazané zapékací mísy. Navrch urovnáme porce ryby a zbylou kaši nastříkáme na okraje.
- 3Bešamel promícháme s nastrouhaným sýrem a rozetřeme na ryby. Vše přelijeme rozpuštěným máslem.
- 4Pokrm zapečeme v horké troubě dozlatova. Podáváme s hlávkovým salátem a dílkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.