Gratinovaný fenykl

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Cukr
225 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenykl očistíme, omyjeme a podélně nakrájíme na plátky.
  • 2
    Vývar necháme vzkypět s mlékem, přidáme připravený fenykl a pod pokličkou vaříme přibližně 10 minut.
  • 3
    Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní plátky fenyklu a poklademe je česnekem, utřeným se solí. Podle chuti opepříme a povrch potřeme Lučinou rozkvedlanou se smetanou. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem.
  • 4
    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.