Gratinovaný krocan s brynzou
80 min.
Ingredience
- 500gramůKrůtí stehna
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 500gramůBrambory
- 3kusyCibule
- 60gramůMáslo bylinkové
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůSýr Brynza
- 200gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5decilitrůMléko plnotučné
- 200gramůZakysaná smetana
- 30gramůCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1088 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
84 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Z krůtích stehen stáhneme kůží, nakrájíme na tenké plátky. Opečeme je v pánvi na rozehřátém oleji. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Pečicí formu vymažeme bylinkovým máslem, dno a okraje posypeme jemně nastrouhaným česnekem. Brynzu smícháme se zakysanou smetanou, mletou paprikou, solí a pepřem. Každou vrstvu potřeme připravenou brynzovou směsí. Na dno formy naskládáme plátky brambor, opečené maso a cibuli. Skládání vrstev opakujeme do skončení surovin. Mléko smícháme se smetanou, přidáme jemně nakrájenou zelenou část jarní cibulky a solí. Přelijeme povrch jídla a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 220 stupňové teplotě Přibližně 55-60 minut.
- 3Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.