Gratinovaný krocan s brynzou

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1088 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
84 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z krůtích stehen stáhneme kůží, nakrájíme na tenké plátky. Opečeme je v pánvi na rozehřátém oleji. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    Pečicí formu vymažeme bylinkovým máslem, dno a okraje posypeme jemně nastrouhaným česnekem. Brynzu smícháme se zakysanou smetanou, mletou paprikou, solí a pepřem. Každou vrstvu potřeme připravenou brynzovou směsí. Na dno formy naskládáme plátky brambor, opečené maso a cibuli. Skládání vrstev opakujeme do skončení surovin. Mléko smícháme se smetanou, přidáme jemně nakrájenou zelenou část jarní cibulky a solí. Přelijeme povrch jídla a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 220 stupňové teplotě Přibližně 55-60 minut.
  • 3
    Hotové jídlo rozdělíme na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.