Gratinovaný mangold se sýrem
40 min.
Ingredience
- 900gramůMangold
- 3litryVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSýr Niva (Rokfór)
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceSezam - semena
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mangold očistíme, oddělíme listy ze stonků. Listy spaříme horkou vodou 2 minuty. Stonky spaříme horkou vodou pod dobu 7 minut. Potom je necháme okapat a naskládáme na dno máslem vymazané pečící mělké formy.
- 2Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Smetanu smícháme se solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a přelijeme zeleninu a sýr. Nakonec posypeme nasucho osmaženými sezamovými semínky.
- 3Vložíme do předehřáté trouby a při 200 stupních Celsia pečeme 20-25 minut. Po upečení krájíme na porce. Pokládáme je na jednotlivé teplé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.