Gratinovaný mangold se sýrem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
29 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mangold očistíme, oddělíme listy ze stonků. Listy spaříme horkou vodou 2 minuty. Stonky spaříme horkou vodou pod dobu 7 minut. Potom je necháme okapat a naskládáme na dno máslem vymazané pečící mělké formy.
  • 2
    Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Smetanu smícháme se solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a přelijeme zeleninu a sýr. Nakonec posypeme nasucho osmaženými sezamovými semínky.
  • 3
    Vložíme do předehřáté trouby a při 200 stupních Celsia pečeme 20-25 minut. Po upečení krájíme na porce. Pokládáme je na jednotlivé teplé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.