Gratinovaný tuňák
55 min.
Ingredience
- 800gramůTuňák obecný
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrstStrouhanka
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 100gramůKrabí tyčinky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCitrony
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
39 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
246 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce tuňáka (po 200 g) osolíme, opečeme na másle, opepříme a vložíme do zapékací mísy. Mírně je posypeme strouhankou, obložíme krevetami a krabími tyčinkami a zakapeme citronovou šťávou.
- 2Smetanu rozmícháme se žloutky, nasekanou petrželkou, rajčatovým protlakem a nastrouhaným sýrem.
- 3Omáčku nalijeme na tuňáka a pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.