Gravče tavče - pečené fazole

90 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
39 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
22 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Velké bílé fazole namočíme den předem do studené vody.
  • 2
    Druhý den fazole scedíme, dáme je čisté osolené vody a uvaříme je doměkka. Jen musíme dát pozor, aby se nerozvařily.
  • 3
    Mezitím na oleji orestujeme na kolečka pokrájenou cibuli,
  • 4
    přidáme měkkou fazoli, drobně pokrájený česnek s petrželkou, červenou papriku, pepř, sůl podle chuti a vše promícháme.
  • 5
    Fazolovou směs dáme do zapékací mísy, přilijeme 2 dl vývaru z fazolí a olejem.
  • 6
    Mísu s fazolemi dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby na 30 minut.
  • 7
    Pečeme při 200 °C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.