Gravče tavče - pečené fazole
90 min.
Ingredience
- 500gramůFazole bílé
- 1,5decilitryOlej olivový
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 3lžícePetržel - nať
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
809 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
39 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
22 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Velké bílé fazole namočíme den předem do studené vody.
- 2Druhý den fazole scedíme, dáme je čisté osolené vody a uvaříme je doměkka. Jen musíme dát pozor, aby se nerozvařily.
- 3Mezitím na oleji orestujeme na kolečka pokrájenou cibuli,
- 4přidáme měkkou fazoli, drobně pokrájený česnek s petrželkou, červenou papriku, pepř, sůl podle chuti a vše promícháme.
- 5Fazolovou směs dáme do zapékací mísy, přilijeme 2 dl vývaru z fazolí a olejem.
- 6Mísu s fazolemi dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby na 30 minut.
- 7Pečeme při 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.