Grilovací mix
90 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí plec
- 300gramůLedvinky jehněčí
- 50mililitrůOlej stolní
- 2špetkyTymián čerstvý
- 2špetkyRozmarýn čerstvý
- 300gramůCibule
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůRajčata
- 500gramůLilek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
251 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a pokrájíme na menší kousky, přimícháme jednu pokrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, sůl a pepř.
- 2Necháme marinovat 60 minut.
- 3Slaninu pokrájíme na proužky, marinované maso napichujeme na špejle, prokládáme slaninou.
- 4Zbytek zeleniny očistíme, rajčata a cibuli rozpůlíme, lilky pokrájíme na silnější plátky.
- 5Zeleninu osolíme a opepříme a dáme na gril společně se špízy.
- 6Špízy grilujeme pět minut z každé strany, zeleninu deset, rajčata neotáčíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.