Grilovaná bylinková kuřecí křidélka
65 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí křídla
- 60gramůMed včelí
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1lžičkaPetržel - nať
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2kusyLimetka
- 2kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
40 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme všechny suroviny kromě limetek, cibule a křidélek. Důkladně zamícháme a směsí křídélka potřeme. Necháme minimálně dvě hodiny odležet.
- 2Limetky nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka. Kuřecí křidélka dáme na plech a gril připravíme na nepřímé grilování. Ke křidélkům přilijeme trochu vody a plech dáme na gril, kde maso grilujeme 30 až 40 minut. Průběžně obracíme.
- 3Na poslední tři minuty křidélka dáme na rošt a ještě je na rychlo osmahneme z každé strany. Posledních pět minut grilujeme spolu s limetkou a cibulkou, kterou přiložíme jako ozdobu ke kuřeti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.