Grilovaná jehněčí kýta s bylinkami

130 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1123 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
94 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
544 mg
Cukr
141 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do očištěné kýty uděláme po povrchu zářezy. V misce promícháme bylinky s kořením a ve směsi obalíme rozpůlené stroužky česneku. Zářezy v kýtě vyplníme česnekem. Do zbývající směsi bylinek vmícháme olej a směsí potřeme kýtu. Maso necháme pod fólií přes noc marinovat.
  • 2
    Kýtu napíchneme na rožeň a grilujeme zprvu zprudka, poté na mírnějším žáru. Kýtu otáčíme a zhruba po 45 minutách odkrájíme propečené maso a grilujeme dál a opět po částech odkrajujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 8. 2017
Grilovaná jehněčí kýta s bylinkami
... vůbec tam nevidim sůl :-( 🤢