Grilovaná kuřecí prsa plněná parmskou šunkou a čedarem
50 min.
Ingredience
- 2000gramůKuřecí prsa
- 10gramůChilli koření mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Čedar
- 100gramůŠunka parmská
- 10gramůSůl
- 10gramůOlej olivový
- 50gramůOříšky piniové
- 200gramůCibule
- 1500gramůŠpenát listový čerstvý
- 20gramůChilli paprička
- 150gramůMáslo čerstvé
- Potato skins Ambiente [47100]
- 2kilogramyBrambory
- 20gramůChilli paprička
- 350gramůMáslo pomazánkové
- 10gramůOlej olivový
- 30gramůPažitka
- 10gramůSůl
- 350gramůTvaroh jemný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
29 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsíčka zbavená kůže očistíme a posypeme mletým chilli kořením. Rozšleháme vejce s mlékem a do směsi vložíme okořeněná prsička na 10 minut odležet, aby si při pečení zachovala šťávu a nevyschla.
- 2Ze sýru čedar nakrájíme 1cm hranolky, dlouhé jako prsíčka, každý hranolek zabalíme do plátku sušené parmské šunky.
- 3Na sebe vyskládáme vždy jedno prsíčko, na něj obalený čedarový hranolek a navrch opět prsíčko. Okraje sklepeme paličkou a sepneme párátky. Porce osolíme, potřeme olivovým olejem a velmi pomalu je opékáme na lávovém grilu tak, aby maso zůstalo uvnitř šťavnaté a sýr byl lehce roztavený, nesmí však téci.
- 4Mezitím v pánvi rozpustíme máslo, přidáme drcené piniové oříšky, nakrájenou cibuli a směs lehce orestujeme. Potom přidáme očištěný listový špenát, nasekané chilli papričky a vše společně opečeme. Špenát rozložíme doprostřed talíře a na něj dáme překrojená prsíčka.
- 5Servírujeme s potato skins Ambiente jako přílohou.
- 7Potato skins Ambiente [47100]:
- 8Větší hladké stejně velké brambory ve slupce důkladně kartáčkem omyjeme a dáme je přibližně na 15 minut (podle velikosti) do trouby rozehřáté na 180 °C.
- 9Upečené brambory po délce rozpůlíme a vydlabeme, aby na slupce zůstala jen tenká vrstva brambor. Vydlabaný vnitřek můžeme použít na šťouchané brambory nebo na bramborovou kaši.
- 10Dále budeme používat jen slupky. Pokapeme je olivovým olejem, posolíme mořskou solí a dáme zapéct na 8 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
- 11Mezitím vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem a nadrobno nakrájíme pažitku a chilli papričky.
- 12Dokřupava opečené brambory naplníme tvarohovou pomazánkou a posypeme směsí pažitky a chilli papriček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.