Grilovaná kuřecí stehýnka se slaninou

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
47 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
664 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva plátky slaniny nadrobno nakrájíme a opékáme za stálého míchání bez tuku 3-4 minuty na pánvi s nepřilnavým povrchem. Pánev odstavíme a do slaniny vmícháme prolisovaný česnek, 2 lžíce hrubé hořčice a rozdrobené tmavé pečivo nebo strouhanku z tmavého pečiva.
  • 2
    Kůži na spodních stehnech opatrně uvolníme od masa tak, abychom neprotrhli kůži, a do vzniklého prostoru naneseme trochu směsi s hořčicí. Kůži pak opět urovnáme.
  • 3
    Kuřecí stehna obalíme plátky prorostlé slaniny, které upevníme párátkem.
  • 4
    Zbývající hořčici smícháme s olejem a směsí potřeme povrch slaniny. Pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu nebo nad žhavým dřevěným uhlím zhruba 25 minut. šťáva vytékající z masa po zapíchnutí grilovací jehly do nejsilnějšího místa na stehně musí být čirá.
  • 5
    Grilovaná stehna se slaninou ozdobíme snítkami petrželky. Můžeme je podávat teplá nebo studená, nejlépe s křupavým bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.