Grilovaná kuřecí stehýnka se slaninou
40 min.
Ingredience
- 20gramůPetržel - nať
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůStrouhanka
- 1kilogramKuřecí stehna
- 20mililitrůOlej olivový
- 30gramůHořčice
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
47 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
664 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dva plátky slaniny nadrobno nakrájíme a opékáme za stálého míchání bez tuku 3-4 minuty na pánvi s nepřilnavým povrchem. Pánev odstavíme a do slaniny vmícháme prolisovaný česnek, 2 lžíce hrubé hořčice a rozdrobené tmavé pečivo nebo strouhanku z tmavého pečiva.
- 2Kůži na spodních stehnech opatrně uvolníme od masa tak, abychom neprotrhli kůži, a do vzniklého prostoru naneseme trochu směsi s hořčicí. Kůži pak opět urovnáme.
- 3Kuřecí stehna obalíme plátky prorostlé slaniny, které upevníme párátkem.
- 4Zbývající hořčici smícháme s olejem a směsí potřeme povrch slaniny. Pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu nebo nad žhavým dřevěným uhlím zhruba 25 minut. šťáva vytékající z masa po zapíchnutí grilovací jehly do nejsilnějšího místa na stehně musí být čirá.
- 5Grilovaná stehna se slaninou ozdobíme snítkami petrželky. Můžeme je podávat teplá nebo studená, nejlépe s křupavým bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.