Grilovaná makrela
20 min.
Ingredience
- 4kusyMakrela obecná
- 400gramůMeruňky kompot
- 3lžíceCukr třtinový
- 3lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 3lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 0,25lžičkaTabasco
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
50 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Vykucháme a očistíme makrely. Oddělíme hlavy a vložíme ryby do mělké mísy.
- 2Necháme okapat meruňky, šťávu uschováme na později. Polovinu množství meruněk nasekáme a dáme stranou. Zbytek meruněk dáme do mixéru s worcesterem, cukrem, rajčatovým protlakem, sójovou omáčkou, tabaskem, zázvorem, česnekem a rozmixujeme dohladka.
- 3Omáčkou přelijeme ryby a několikrát obrátíme, aby se dobře obalily. Necháme v lednici, dokud nebudeme ryby potřebovat.
- 4Na grilu makrely grilujeme na mřížce, kterou pomažeme tukem. Grilujeme 7 minut a jednou obrátíme.
- 5Do pánve nalijeme zbývající marinádu, přidáme zbytek meruněk a polovinu uschované meruňkové šťávy a uvedeme do varu. Povaříme 2 minuty.
- 6Makrely podáváme s meruňkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.