Grilovaná makrela

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
50 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykucháme a očistíme makrely. Oddělíme hlavy a vložíme ryby do mělké mísy.
  • 2
    Necháme okapat meruňky, šťávu uschováme na později. Polovinu množství meruněk nasekáme a dáme stranou. Zbytek meruněk dáme do mixéru s worcesterem, cukrem, rajčatovým protlakem, sójovou omáčkou, tabaskem, zázvorem, česnekem a rozmixujeme dohladka.
  • 3
    Omáčkou přelijeme ryby a několikrát obrátíme, aby se dobře obalily. Necháme v lednici, dokud nebudeme ryby potřebovat.
  • 4
    Na grilu makrely grilujeme na mřížce, kterou pomažeme tukem. Grilujeme 7 minut a jednou obrátíme.
  • 5
    Do pánve nalijeme zbývající marinádu, přidáme zbytek meruněk a polovinu uschované meruňkové šťávy a uvedeme do varu. Povaříme 2 minuty.
  • 6
    Makrely podáváme s meruňkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.