Grilovaná makrela s rozmarýnem a čerstvým salátem z ostrova Elba

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
44 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchaným, omytým a osušený makrelám roztáhneme břicha, potřebujeme je mít úplně otevřené. Stroužky česneku utřeme, z omytých, chemicky neošetřených citrónů nastrouháme kůru.
  • 2
    Makrely nejdříve potřeme rozetřeným česnekem, posypeme je mořskou solí, čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem a jemně nastrouhanou citrónovou kůrou a rozmarýnem. Vložíme je na kůží na rozpálený gril a grilujeme je pouze z jedné strany přibližně 5-7 minut.
  • 3
    Ke grilovaným makrelám podáváme salát z Elby: připravíme ho pouze z čerstvé zeleniny. Očistíme a omyjeme 2 barevné papriky, 4 zralá rajčata, menší cuketu, lilek, červenou cibuli a 2 malé šalotky. Vše pokrájíme na větší kostičky a proužky. Snítky bazalky a petrželové natě omyjeme, lístky si odložíme do misky. Omytý citrón (chemicky neošetřeného) osušíme a nastrouháme z něj kůru.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm začneme restovat cibuli, po chvíli přidáme papriky, pak cuketu, lilek a nakonec rajčata. Často směs v průběhu restování promícháme, dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a restujeme doměkka. Nakonec přidáme bylinky, přimícháme citrónovou kůru a pokapeme olivovým olejem. Salát servírujeme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.