Grilovaná parma s bylinkami
25 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1hrstRozmarýn čerstvý
- 1hrstTymián čerstvý
- 1hrstŠalvěj čerstvá
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůParma
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
3 g
Cukr
140 mg
Postup přípravy
- 1Rozmarýn, tymián a šalvěj opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Menší část bylinek nasekáme najemno.
- 2V misce smícháme lžíci olivové oleje s citronovou šťávou.
- 3Ryby omyjeme, osušíme, důkladně ze všech stran potřeme citronovým olejem, opepříme a osolíme, dovnitř vložíme snítky bylinek.
- 4Na grilovací rošt položíme alobal, potřeme jej olivovým olejem a naskládáme na něj ryby. Rošt s rybami dáme pod rozpálený gril do vzdálenosti alespoň 15 centimetrů. Ryby grilujeme z každé strany přibližně 5 minut.
- 5Grilované ryby na servírovacích talířích posypeme nasekanými bylinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.