Grilovaná roštěná se zeleným pepřem

38 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
240 mg
Cukr
253 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 185°C. Z omytého a osušeného roštěnce nakrájíme 4 plátky o síle 1.5-2cm silné. Okraje plátků, zbavené blanky, nařízneme na několika místech krátkými zářezy (aby se maso nezkroutilo). Omytý kerblík pokrájíme nadrobno a odložíme ho do misky. Ovčí sýr si nakrájíme na uzké proužky.
  • 2
    V grilovací pánvi si rozpálíme olej, na něm maso orestujeme z každé strany po 3-5 minutách tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Maso posolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem z každé strany. Odložíme ho do pekáčku, na každý plátek poklademe proužek ovčího sýru a pekáček s masem vložíme na 5 minut do předehřáté trouby.
  • 3
    Mezitím si do výpeku v pánvi dáme lžíci zeleného pepře, lžíci balsamica, máslo, sůl, vše promícháme a když se máslo rozpustí, odstavíme pánev s omáčkou z plotny.
  • 4
    Plátky masa s rozpuštěným sýrem poklademe na talíře, částečně je přelijeme výpekem, posypeme kerblíkem a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.