Grilovaná roštěná se zeleným pepřem
38 min.

Ingredience
- Na ozdobení
- Omáčka
- 1lžícePepř zelený mletý
- 1lžíceBalsamico ocet
- 1špetkaSůl česneková
- 1lžíceMáslo
- Restovaná roštěná
- 2lžíceOlej olivový
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
42 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
240 mg
Cukr
253 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 185°C. Z omytého a osušeného roštěnce nakrájíme 4 plátky o síle 1.5-2cm silné. Okraje plátků, zbavené blanky, nařízneme na několika místech krátkými zářezy (aby se maso nezkroutilo). Omytý kerblík pokrájíme nadrobno a odložíme ho do misky. Ovčí sýr si nakrájíme na uzké proužky.
- 2V grilovací pánvi si rozpálíme olej, na něm maso orestujeme z každé strany po 3-5 minutách tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Maso posolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem z každé strany. Odložíme ho do pekáčku, na každý plátek poklademe proužek ovčího sýru a pekáček s masem vložíme na 5 minut do předehřáté trouby.
- 3Mezitím si do výpeku v pánvi dáme lžíci zeleného pepře, lžíci balsamica, máslo, sůl, vše promícháme a když se máslo rozpustí, odstavíme pánev s omáčkou z plotny.
- 4Plátky masa s rozpuštěným sýrem poklademe na talíře, částečně je přelijeme výpekem, posypeme kerblíkem a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.