Grilovaná ryba s omáčkou romescu
30 min.
Ingredience
- Omáčka romescu z mletých mandlí a pálivých paprik
- 1kusRajčata
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOcet vinný
- 180mililitrůOlej olivový
- 3lžíceMandle
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 0,5stroužekČesnek
- 180mililitrůOlej olivový
- 900gramůPstruh
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1227 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
113 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hmoždíři rozmělníme česnek, kajenský pepř, sůl, mandle a rajčata. Dáme do mísy, přilijeme červený ocet a postupně přiléváme olej. Dobře rozmícháme, jakmile zapracujeme polovinu oleje, zbytek přilijeme, okořeníme a promícháme.
- 2Rybu dobře omyjeme, osolíme, opepříme a vložíme bobkový list. Kůži potřeme olejem a pokapeme citrónovou šťávou. Vložíme pod předehřátý gril a grilujeme asi 2–5 minut, z obou stran. Během grilování potíráme olejem a citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.