Grilovaná ryba se salátem
40 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyTreska aljašská
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusKapusta hlávková
- 2lžíceTabasco
- 3kusyŘedkvička
- 3lžíceBrusinky
- 3lžíceMandle
- 1kusSalát římský
- 3lžíceSýr Parmezán
- 2kusyCitrony
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
128 g
Tuky
25 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybě nařízneme kůži několika řezy. Osolíme ji – sůl vetřeme i do řezů. Zakápneme lžíci olivového oleje a vetřeme i pepř. Smažíme ji 10 minut z každé strany. Poté ji zabalíme do alobalu a necháme ji dojít.
- 2Mezitím si připravíme salát: kapustu nakrájíme na nudličky a promícháme ji s tabascem. Pečeme 15 minut na 200 °C. Po vychlazení smícháme se zbylými ingrediencemi: s nakrájenými ředkvičkami, brusinkami, s nasekanými mandlemi, salátem. Posypeme strouhaným parmazánem a zalijeme zálivkou připravenou z citronové šťávy a olivového oleje.
- 3Salát podáváme s rybou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.