Grilovaná svíčková se salátem a dresinkem
40 min.
Ingredience
- 300gramůHovězí svíčková
- 1stroužekČesnek
- 1kusChilli paprička
- 45mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát hlávkový
- 30mililitrůPesto
- 4gramyPetržel - nať
- 80gramůŠalotka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
515 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
29 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
290 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme a opepříme. Salát omyjeme a natrháme na menší kusy. Petržel omyjeme a nasekáme na jemno. Česnek a šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, chilli papričky očistíme od jadřinců a pokrájíme na menší kusy.
- 2Polovinu chilli papriček, česnek, 30ml oleje smícháme v misce. Zálivkou přelijeme maso a necháme 30 minut odležet.
- 3Maso potom grilujeme 3-5 minut z každé strany.
- 4Smícháme zbytek chilli, pesto, ocet, zbytek oleje, petržel a zálivkou přelijeme maso naservírované na kouscích salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.