Grilovaná treska s listovým špenátem

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
19 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na suché pánvi orestujeme oříšky, dokud nezezlátnou. Pánví občas potřeseme, aby se oříšky restovaly rovnoměrně.
  • 2
    V misce necháme v horké vodě máčet hrozinky. Poté vodu slijeme a hrozinky dáme okapat.
  • 3
    V hlubším rendlíku na oleji restujeme přibližně dvě minuty česnek. Poté ho odstraníme a na olej vložíme opraný špenát a dusíme pod poklicí za občasného míchání. Po pěti minutách přidáme okapané hrozinky a opražené oříšky a vaříme bez přikrytí, abychom vyvařili všechnu tekutinu. Hotový špenát ochutíme solí a pepřem podle potřeby a držíme ho pod pokličkou na teple.
  • 4
    Předehřejeme si gril a deset minut pod ním grilujeme plátky ryby, které jsme potřeli olejem, osolili a opepřili. Maso je hotové, pokud se začne rozpadat.
  • 5
    Na talíře rozdělíme připravený špenát a na něj položíme plátky tresky. Hned podáváme obložené měsíčky citronu a čtvrtkami rajčat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.