Grilovaná vepřová panenka s brokolicí

36 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
49 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
300 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné vepřové panenky nakrájíme na 200g porce. Nahrubo nameleme černý pepř, 100 g oloupaného česneku nasekáme na kousky a 200 g na tenké plátky. Porce panenky opepříme, povrch posypeme sekaným česnekem, potřeme olivovým olejem a dáme do chladu na 1 hodinu marinovat.
  • 2
    Čerstvou brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a v osolené vodě 5 minut vaříme. Brokolici pak ihned z vařící vody drátěnou sběračkou přendáme do ledové vody, kde ji ponecháme asi 3 minuty, prudce ochlazená brokolice si tak zachová zelenou barvu.
  • 3
    Marinované porce panenky dáme na lávový gril a pomalu je grilujeme asi 7 minut ze tří stran na stupeň medium-well.
  • 4
    Brokolici ohřejeme na rozpuštěném másle se solí a bílým pepřem, plátky česneku dozlatova opečeme na olivovém oleji.
  • 5
    Porce ogrilované panenky rozdělíme na talíře osolíme hrubou mořskou solí a servírujeme je přelité olejem s česnekem a obložené vařenou brokolicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.