Grilovaná vepřová žebírka
45 min.
Ingredience
- 1000gramůVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžičkyHořčice plnotučná
- 3stroužkyČesnek
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1šálekKečup
- 0,25lžičkaTabasco
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
60 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
100 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Žebírka omyjeme, osušíme, naporcujeme a potřeme solí a pepřem.
- 2V míse smícháme kečup s cukrem a hořčicí, přidáme prolisovaný česnek, sůl a tabasco.
- 3Žebírka potřeme kečupovou směsí a necháme ji trochu zaschnout. Maso vložíme do misky z alobalu a grilujeme asi 25 minut. Během grilování žebírka často obracíme a potíráme je pivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.