Grilována žebírka ve vinné marinádě

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
882 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
58 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
540 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, pepř, sůl, tymián, worcester a nadrtíme česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme těsto z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.
  • 2
    Žebírka důkladně potřeme vytvořenou marinádou, dáme do chladničky a necháme 2 hodiny odležet. Do olejem vymazané zapékací mísy rozložíme pokrájenou šalotku a rozpůlené brambory.
  • 3
    Gril připravíme na nepřímé grilování a rozehřejeme ho na vysokou teplotu. Maso rozložíme na pomazaný rošt a brambory necháme grilovat v pekáči. Brambory během grilování otáčíme. Maso průběžně potíráme zbylou marinádou. Grilujeme cca 60 minut.
  • 4
    Brambory i maso podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.