Grilovaná zelenina se sýrem
50 min.
Ingredience
- 700gramůLilek
- 1kusKapie
- 4kusyRajčata
- 350gramůSýr Bocconcini
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 12 větší lilky nakrájíme na 8 plátků o síle přibližně 1,5 cm, kapie rozkrojíme na čtvrtky, odstraníme z nich semínka, rajčata krájíme na plátky silné 1 cm. Dále ze sýra Bocconcini (nebo Mozarella) ukrojíme 12 plátků.
- 2Rozpálíme gril, lehce potřeme olejem a 2 - 3 minuty z každé strany ogrilujeme plátky lilku, potřené olejem. Pak pod grilem pečeme díly kapie, dokud slupka nezčerná, opečenou pokrájíme na tenké proužky.
- 3Připravená rajčata potřeme olejem a opepříme, pečeme je v troubě předehřáté na 150 °C na vymaštěném plechu po dobu 25 - 30 minut.
- 4Olivový olej smícháme s balzamikovým octem, trochou soli a pepře, dresink dobře vyšleháme.
- 5Jednotlivé porce skládáme na servírovací talíře tak, že položíme 2 plátky lilku, přes ně 3 kapiové proužky, pak 3 rajčatová kolečka a 3 plátky sýra a další 2 proužky kapie.
- 6Před servírováním přelijeme dresinkem, osolíme, opepříme a ozdobíme lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.