Grilované brambory s limetovou majonézou
45 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůTymián čerstvý
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 150gramůMajonéza
- 50mililitrůLimetková šťáva
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
46 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
466 mg
Postup přípravy
- 1Brambrory vydrhneme kartáčkem a nakrájímena plátky silné cca 1 cm. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a vříme 5-7 minut, plátky musí zůstat pevné. Brambory vyjmeme a necháme okapat. Grilovací pánev vyložíme alobalem a rozložíme na ni plátky brambor.
- 2Brambory potřeme máslem a posypeme tymiánem. Osolíme, opepříme a pečeme 10 minut pod grilem předehřátým na střední teplotu. Plátky během grilování obracíme.
- 3V misce smícháme majonézu, limetovou šťávu a kůru, česnek, mletou papriku, sůl a pepř.
- 4Horké brambory poprášíme paprikou a přendáme je na nahřátou mísu. Podáváme s miskou limetové majonézy jako dipem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.