Grilované čevapčiči
45 min.
Ingredience
- 1kilogramRajčata
- 10gramůOregano sušené
- 2decilitryVoda pitná
- 500gramůVepřové maso mleté
- 200gramůPórek
- 60gramůLupínky kukuřičné
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůŠvestky
- 10gramůMajoránka
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, dáme do ní sušené švestky a necháme projít varem, pórek nakrájíme na tenké kolečka a vložíme do vřící vody ke švestkám, aby pórek změkl, scedíme, necháme vychladnout, švestky vypeckujeme, nakrájíme na kostky a dáme spolu s pórkem do mísy, kam přidáme mleté maso, oloupaný a na kolečka nakrájený česnek, jáhlové lupínky, rozklepneme 1 celé vejce, posypeme majoránkou, podle chuti osolíme, opepříme, dobře rukou promícháme a z těsta tvarujeme šišky, silné 4 cm a dlouhé 10 cm.
- 2Na olejem potřený a středně rozehřátý gril, do středu na mřížku, naskládáme připravené čevapčiči a okolo obložíme půlkami rajčat, které posypeme oreganem. Maso obracíme na každou stranu a pečeme nejdéle 15 minut, rajčata 10 minut.
- 3Upečené čevapčiči přímo z grilu spolu s rajčaty porcujeme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.