Grilované chobotnice
30 min.
Ingredience
- 60mililitrůBalsamico ocet
- 1kusCibule
- 10gramůChilli paprička zelená
- 500gramůChobotnice
- 500gramůBrambory
- 2kusyCibulka jarní
- 50mililitrůLimetka
- 200gramůRajčata
- 100gramůKoriandr čerstvý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusČesnek
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme marinádu z oleje, limetkové šťávy, nakrájené chilli papričky a nadrceného česneku. Vše promícháme.
- 2Chobotničky podélně rozpůlíme a vložíme do marinády a v chladu necháme odležet. Marinujeme nejlépe přes noc. Brambory uvaříme doměkka, slijeme a necháme trochu zchladnout. Nakrájíme na malé koustky.
- 3Do misky vložíme rajčata, koriandr, nakrájenou cibuli, ocet, olej, citrónovou šťávu, pepř a promícháme. Na rozehřátý gril dáme chobotničky a grilujeme z obou stran cca 3-5 minut, dokud se chapadla nezkroutí. Dáme pozor, abychom chobotnici nepřevařili, byla by tuhá.
- 4Podáváme s vařenými bramborami, listy salátu a rajčatovým salátem. Zdobíme nakrájenou jarní cibulkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.