Grilované chobotnice

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme marinádu z oleje, limetkové šťávy, nakrájené chilli papričky a nadrceného česneku. Vše promícháme.
  • 2
    Chobotničky podélně rozpůlíme a vložíme do marinády a v chladu necháme odležet. Marinujeme nejlépe přes noc. Brambory uvaříme doměkka, slijeme a necháme trochu zchladnout. Nakrájíme na malé koustky.
  • 3
    Do misky vložíme rajčata, koriandr, nakrájenou cibuli, ocet, olej, citrónovou šťávu, pepř a promícháme. Na rozehřátý gril dáme chobotničky a grilujeme z obou stran cca 3-5 minut, dokud se chapadla nezkroutí. Dáme pozor, abychom chobotnici nepřevařili, byla by tuhá.
  • 4
    Podáváme s vařenými bramborami, listy salátu a rajčatovým salátem. Zdobíme nakrájenou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.