Grilované ďábelské kuře

270 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1080 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
73 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
478 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, podélně rozkrojíme, vykostíme a rozklepeme. V misce přichystáme marinádu. Vlijeme do ní olivový olej, přidáme vymačkanou šťávu z citronu a limetky. Přiložíme snítku rozmarýnu a posypeme pepřeme a chilli kořením, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku. Připravené kuře vložíme do marinády a přemístíme do chladničky, kde maso necháme alespoň 4 hodiny odležet. Marinované kuře grilujeme.
  • 2
    Brambory oškrábeme a vložíme do vody osolené mořskou solí. Uvaříme, pak přendáme na pečicí plech. Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme brambory při této teplotě 10 minut. Nakonec je rozkrojíme na poloviny a ještě dáme na gril.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.