Grilované ďábelské kuře
270 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1kusCitrony
- 1kusLimetka
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaChilli koření mleté
- 200gramůSůl mořská
- 500gramůBrambory
- 5lžicOlej olivový
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 5kusůPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1080 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
73 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
478 mg
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, podélně rozkrojíme, vykostíme a rozklepeme. V misce přichystáme marinádu. Vlijeme do ní olivový olej, přidáme vymačkanou šťávu z citronu a limetky. Přiložíme snítku rozmarýnu a posypeme pepřeme a chilli kořením, přidáme nadrobno nasekanou chilli papričku a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku. Připravené kuře vložíme do marinády a přemístíme do chladničky, kde maso necháme alespoň 4 hodiny odležet. Marinované kuře grilujeme.
- 2Brambory oškrábeme a vložíme do vody osolené mořskou solí. Uvaříme, pak přendáme na pečicí plech. Předehřejeme troubu na 180 °C a pečeme brambory při této teplotě 10 minut. Nakonec je rozkrojíme na poloviny a ještě dáme na gril.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.