Grilované jehněčí maso na medu

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme sójovou omáčku s medem a prolisovaným česnekem. Dobře zamícháme a směsí potřeme plátky masa. Necháme v ledničce dvě hodiny.
  • 2
    Limetky oloupeme, pokrájíme na kostičky a zbavíme pecek. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme ji s pokrájenou limetkou. Přidáme listy rokety, nasekanou čili papričku a cukr. Dochutíme solí a pepřem a dáme do ledničky.
  • 3
    Gril rozehřejeme na střední teplotu. Rošt potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Jehněčí grilujeme 5 až 8 minut z každé strany. V průběhu ještě několikrát potřeme marinádou.
  • 4
    Podáváme spolu s limetkovou salsou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.