Grilované jehněčí maso na medu
35 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
- 2lžíceMed včelí
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 5kusůLimetka
- 2kusyCibule
- 50gramůRoketa
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme sójovou omáčku s medem a prolisovaným česnekem. Dobře zamícháme a směsí potřeme plátky masa. Necháme v ledničce dvě hodiny.
- 2Limetky oloupeme, pokrájíme na kostičky a zbavíme pecek. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme ji s pokrájenou limetkou. Přidáme listy rokety, nasekanou čili papričku a cukr. Dochutíme solí a pepřem a dáme do ledničky.
- 3Gril rozehřejeme na střední teplotu. Rošt potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Jehněčí grilujeme 5 až 8 minut z každé strany. V průběhu ještě několikrát potřeme marinádou.
- 4Podáváme spolu s limetkovou salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.