Grilované jehněčí maso s rozmarýnem
20 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 1lžičkaRozmarýn sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrVíno bílé
- 800gramůJehněčí kotlety
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
34 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
492 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na jemno, smícháme v misce s rozmarýnem, vínem, olivovým olejem, dochutíme pepřem a solí.
- 2Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, lehce naklepeme a potřeme připravenou marinovací směsí.
- 3Kotlety opékáme na grilu 3 minuty z každé strany, během grilování je marinádou několikrát potřeme.
- 4Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.