Grilované jehněčí po indicku
70 min.
Ingredience
- 1kilogramJehněčí maso
- 50mililitrůPasta papájová
- 2kusyCibule
- 5stroužkůČesnek
- 1kusZázvor celý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100mililitrůJogurt bílý
- 2lžičkyMák - semena
- 100mililitrůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaKardamom
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
35 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jehněčí maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném másle osmažíme cibuli, dokud nezezlátne. Osmaženou cibuli smícháme s česnekem, zázvorem a mákem a vytvoříme z nich jemnou kašičku. Kaši smícháme s pastou z papáji.
- 2Celou směs zalijeme jogurtem, přimícháme koření a dochutíme špetkou soli. Ve směsi obalíme jehněčí kostičky a necháme je odpočinout v lednici 10 hodin. Po vyjmutí napíchneme jehněčí na grilovací jehle a grilujeme na dřevěném uhlí. Občas otočíme. Po ugrilování můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.