Grilované krevety
50 min.
Ingredience
- Marináda
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceKurkuma
- 125mililitrůMléko kokosové
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceKari koření
- 2lžíceOmáčka sójová
- Omáčka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceKari pasta
- 125mililitrůMléko kokosové
- 125mililitrůVývar rybí
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceStrouhanka
- 3stroužkyČesnek
- 4lžíceArašídy
- 1kusCitrony
- 300gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme suroviny na přípravu marinády a přidáme krevety, které nejdříve podélně nařízneme a zbavíme černé žilky. Krevety obalíme v marinádě, misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme minimálně na 8 hodin do chladničky.
- 2Příprava arašídové omáčky: Na pánvi rozehřejeme na vysokou teplotu rostlinný olej a opečeme česnek dozlatova, přidáme kari pastu a promícháme. Opékáme ještě asi půl minuty, přidáme kokosové mléko, kuřecí nebo rybí vývar, cukr, sůl, citronovou šťávu a za stálého míchání povaříme ještě 1-2 minuty. Přidáme nadrobno nasekané arašídy, strouhanku a důkladně promícháme. Nalijeme omáčku do misky a odložíme ji.
- 3Vezmeme 4 grilovací jehly a na každou z nich navlékneme 3 krevety. Pak je na středně vyhřátém grilu opékáme 3-4 minuty z každé strany. Můžeme využít i venkovní gril se žhavým dřevěným uhlím, nesmíme však nechat krevety opékat příliš dlouho, protože by ztuhly.
- 4Takto připravené krevety podáváme s arašídovou omáčkou a můžeme je obložit kolečky citronu, pokrájenými na čtvrtky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.