Grilované krevety

50 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme suroviny na přípravu marinády a přidáme krevety, které nejdříve podélně nařízneme a zbavíme černé žilky. Krevety obalíme v marinádě, misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme minimálně na 8 hodin do chladničky.
  • 2
    Příprava arašídové omáčky: Na pánvi rozehřejeme na vysokou teplotu rostlinný olej a opečeme česnek dozlatova, přidáme kari pastu a promícháme. Opékáme ještě asi půl minuty, přidáme kokosové mléko, kuřecí nebo rybí vývar, cukr, sůl, citronovou šťávu a za stálého míchání povaříme ještě 1-2 minuty. Přidáme nadrobno nasekané arašídy, strouhanku a důkladně promícháme. Nalijeme omáčku do misky a odložíme ji.
  • 3
    Vezmeme 4 grilovací jehly a na každou z nich navlékneme 3 krevety. Pak je na středně vyhřátém grilu opékáme 3-4 minuty z každé strany. Můžeme využít i venkovní gril se žhavým dřevěným uhlím, nesmíme však nechat krevety opékat příliš dlouho, protože by ztuhly.
  • 4
    Takto připravené krevety podáváme s arašídovou omáčkou a můžeme je obložit kolečky citronu, pokrájenými na čtvrtky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.