Grilované kuře haloumi a kyperský salát
50 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 30gramůOregano čerstvé
- 60mililitrůOlej olivový
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 250gramůSýr Halloumi
- Na salát
- 200gramůOkurka salátová
- 200gramůRajčata
- 1kusCibule
- 30gramůPetržel - nať
- 60mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůOcet vinný červený
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
48 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté kuřecí maso nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a přidáme olej, nasekané oregano, pepř a sůl. Necháme 2 hodiny marinovat. Zatím si připravíme salát. Do mísy vložíme okurku nakrájenou na nudličky, rajčata nakrájená na kousky, cibuli na kolečka a nasekanou petrželovou nať. Promícháme, osolíme, opepříme, zalijeme olejem a vinným octem.
- 2Marinované maso grilujeme 8 minut z každé strany, přidáme plátky sýru haloumi a poslední 4 minuty grilujeme s masem.
- 3Na talíře upravíme plátky masa se sýrem a podáváme s připraveným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.