Grilované kuřecí řízky s míchaným salátem
35 min.
Ingredience
- 350gramůLilek
- 10gramůCitronová kůra
- 10gramůMáta
- 100mililitrůOlej olivový
- 600gramůKuřecí prsa
- 300gramůCuketa
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 100gramůPaprika mletá sladká
- 60gramůCibule červená
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 350gramůBageta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
776 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
36 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
17 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kolečka lilku (baklažánu) dáme na cedník a posypeme solí. Ponecháme je zhruba půl hodiny odpočinout, potom je opláchneme a osušíme. Sůl odstraňuje z lilku hořkost. V misce smícháme prolisovaný česnek, nastrouhanou citronovou kůru, mátu, 6 lžic olivového oleje, sůl a pepř. Kuřecí řízky několikrát nařízneme ostrým nožem šikmo napříč a maso potřeme zhruba polovinou směsi s olejem a česnekem.
- 2Kolečka lilku smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a se zbývající polovinou směsi s olejem a česnekem. Maso i zeleninu necháme zhruba 30 minut marinovat. Kuřecí maso a zeleninu
- 3opékáme pod předehřátým grilem nebo nad žhavým dřevěným uhlím dozlatova. Pokud nemáme k dispozici ani kuchyňský elektrický nebo plynový gril, ani venkovní gril na dřevěné uhlí, můžeme tento pokrm připravit stejně dobře na pánvi na ploténce sporáku. Během tepelné úpravy maso i zeleninu několikrát obrátíme. Maso musí být křehké a šťavnaté.
- 4Italský chléb ciabatta nebo francouzskou bagetu nakrájíme na silnější krajíčky, potřeme olivovým olejem a opečeme po obou stranách dozlatova. Hotové kuřecí maso a zeleninu pokapeme zbylým olivovým olejem, rozdělíme na talíře a podáváme teplé nebo studené s opečeným pečivem jako chutnou večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.