Grilované lilky
30 min.
Ingredience
- 12lžicOlej olivový
- 2kusyLilek
- 1špetkaSůl
- 2kusyCeler řapíkatý
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 60mililitrůVíno bílé
- 1hrstPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžičkyKapary sterilované
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, odstraníme stopky a nakrájíme na tenké, asi půl cm plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Naskládáme na vymaštěný plech, pokapeme olivovým olejem a v rozehřáté troubě grilujeme asi 10min. Po 5ti minutách lilky obrátíme.
- 2Mezitím omyjeme řapíky celeru a nakrájíme na kostičky. Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Ančovičky ve větší míse rozmačkáme vidličkou, přidáme citronovou šťávu a olej, celer, citronovou kůru, nasekanou petrželku, kapary a víno. Vše promícháme.
- 3Hotové lilky dáme do mísy, zalijeme omáčkou a necháme marinovat nejméně 4hodiny. Podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.