Grilované lilky zapečené s rajčaty
55 min.
Ingredience
- 500gramůLilek
- 80gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20gramůBazalka
- 150gramůSýr Parmezán
- 30gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky, lilky očistíme, nakrájíme na silnější kolečka, bazalku posekáme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, zmírníme oheň, osolíme, opepříme, přisypeme bazalku, hrnec zakryjeme pokličkou a velmi zvolna dusíme asi 15 minut. Mezitím ugrilujeme plátky lilků na grilu. Do pekáče nalijeme třetinu rajčatové směsi, poklademe třetinou lilků, zasypeme třetinou strouhaného parmezánu, zalijeme druhou třetinou rajčatové směsi, poklademe třetinou lilků, znovu zasypeme parmezánem a vše ještě jednou zopakujeme. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny.
- 2Zapečené lilky s rajčaty podáváme jako přílohu k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.