Grilované lososové filety se zeleninou
40 min.
Ingredience
- 250gramůVíno červené
- 125mililitrůOlej olivový
- 125mililitrůCitronová šťáva
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor celý
- 1lžičkaSůl
- 0,25lžičkaTabasco
- 600gramůLosos - filety
- 0,5lžičkaRozmarýn čerstvý
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
625 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z lososa propláchneme pod studenou vodou a osušíme. Ve skleněné misce smícháme víno s olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, strouhaým zázvorem, solí, tabascem, nadrobno nasekanou šalotkou a rozmarýnem. Vložíme maso, zakryjeme a v lednici necháme marinovat 1-2 hodiny. Poté necháme ohřát na pokojovou teplotu.
- 2Papriky nakrájíme na kroužky, cibuli na kolečka. Lososa vyjmeme z marinády a společně s paprikou a cibulí grilujeme na rozpáleném grilu cca 6-7 minut dozlatova. Rybu potřeme marinádou a obrátíme. Znovu potřeme a grilujeme dalších cca 5 minut.
- 3Rozdělíme na talíře, doplníme pečenou paprikou a cibulí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.