Grilované lososové filety se zeleninou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
625 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z lososa propláchneme pod studenou vodou a osušíme. Ve skleněné misce smícháme víno s olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, strouhaým zázvorem, solí, tabascem, nadrobno nasekanou šalotkou a rozmarýnem. Vložíme maso, zakryjeme a v lednici necháme marinovat 1-2 hodiny. Poté necháme ohřát na pokojovou teplotu.
  • 2
    Papriky nakrájíme na kroužky, cibuli na kolečka. Lososa vyjmeme z marinády a společně s paprikou a cibulí grilujeme na rozpáleném grilu cca 6-7 minut dozlatova. Rybu potřeme marinádou a obrátíme. Znovu potřeme a grilujeme dalších cca 5 minut.
  • 3
    Rozdělíme na talíře, doplníme pečenou paprikou a cibulí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.