Grilované makrely s bylinkami
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaTymián sušený
- 6lžicOlej stolní
- 4lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 600gramůMakrela obecná
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
460 mg
Cukr
261 mg
Postup přípravy
- 1Rozmrazíme pozvolna makrely, opláchneme je a papírovou utěrkou osušíme. Zevnitř osolíme a opepříme.
- 2Připravíme marinádu - prolisujeme česnek, smícháme ho s rozdrcenými bylinkami, paprikou, olejem a citronovou šťávou. Polovinou marinády potřeme makrely zevnitř i zvenku.
- 3Hodinu necháme marinovat a občas obrátíme.
- 4Na rozpáleném grilu ryby opečeme asi 10 minut z každé strany a potíráme zbylou marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.