Grilované medailonky
60 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 2decilitryOlej olivový extra panenský
- 2kusyFeferony
- 2lžičkyKari koření
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMed včelí
- 10gramůKmín celý
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4decilitryVývar z hovězích kostí
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
55 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
446 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso naporcujeme na medailonky, dáme je do mísy, přidáme na kolečka nakrájené feferony, med, citrónovou šťávu, kari koření, na kolečka nakrájený česnek, kmín, sůl, pepř, zalijeme olejem, rukou dobře promícháme a dáme na celou noc na chladné místo marinovat. Na pekáč dáme sádlo, rozehřejeme ho, poté naskládáme medailonky a vložíme do trouby, kde necháme péct 40 minut. Asi 15 minut před dokončením pečení přilijeme do pekáče marinádu a společně ještě dopečeme. Po celou dobu pečení podléváme vývarem.
- 2Medailonky podáváme přelité výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.