Grilované motýlky jehněčí
435 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyJehněčí kýta
- 8lžicBalsamico ocet
- 1kusCitrony
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- 4lžíceMáta
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1353 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
106 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Vykostěnou kýtu otevřeme tak, aby tvarem připomínala motýla, každou propíchneme dvěma grilovacími jehlami, abychom s nimi mohli na grilu lépe manipulovat.
- 2V nekovové míse smícháme citronovou šťávu a kůru, ocet balsamico, mátu, česnek, olej, cukr, sůl a pepř. Do mísy vložíme maso a několikrát obrátíme, aby byla marináda všude. Necháme marinovat 6 hodin. Poté maso vyndáme a marinádu uschováme na potírání.
- 3Maso dáme na rožeň a po každé straně opékáme 30 minut, jednou obrátíme a potřeme marinádou.
- 4Propečené maso dáme na prkénko, odstraníme jehly a maso pokrájíme a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.