Grilované motýlky jehněčí

435 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1353 kcal
Bílkoviny
83 g
Tuky
106 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostěnou kýtu otevřeme tak, aby tvarem připomínala motýla, každou propíchneme dvěma grilovacími jehlami, abychom s nimi mohli na grilu lépe manipulovat.
  • 2
    V nekovové míse smícháme citronovou šťávu a kůru, ocet balsamico, mátu, česnek, olej, cukr, sůl a pepř. Do mísy vložíme maso a několikrát obrátíme, aby byla marináda všude. Necháme marinovat 6 hodin. Poté maso vyndáme a marinádu uschováme na potírání.
  • 3
    Maso dáme na rožeň a po každé straně opékáme 30 minut, jednou obrátíme a potřeme marinádou.
  • 4
    Propečené maso dáme na prkénko, odstraníme jehly a maso pokrájíme a podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.