Grilované nudle po balkánsku

60 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
26 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
622 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jehněčí pečeni stáhneme provázkem, aby si udržela šťavnatost.
  • 2
    Smícháme nasekaný koriandr, drcený česnek, sůl, pepř, citrónovou šťávu a olej. Do marinády vložíme maso a otáčíme jím, aby se namočilo ze všech stran. Marinujeme 1 hodinu při pokojové teplotě.
  • 3
    Masovou rolku položíme do grilu, přiklopíme a pečeme 40 minut. Není třeba maso obracet. Po upečení necháme rolku 15 minut stát, než ji nakrájíme.
  • 4
    Nudle uvaříme podle návodu. Necháme je dobře okapat. V malé misce připravíme pastu z koriandru, fety, česneku a chilli papričky.
  • 5
    Gril rozpálíme na nejvyšší teplotu, potřeme ho olejem a nudle na ní spojíme s koriandrovou pastou. Dobře promícháme a prohřejeme.
  • 6
    Maso podáváme naporcované na nudlích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.