Grilované nudle po balkánsku
60 min.
Ingredience
- 450gramůJehněčí pečeně
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 1stroužekČesnek
- Grilované nudle
- 350gramůNudle vaječné
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 100gramůSýr Feta
- 1kusChilli paprička
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
26 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
622 mg
Postup přípravy
- 1Jehněčí pečeni stáhneme provázkem, aby si udržela šťavnatost.
- 2Smícháme nasekaný koriandr, drcený česnek, sůl, pepř, citrónovou šťávu a olej. Do marinády vložíme maso a otáčíme jím, aby se namočilo ze všech stran. Marinujeme 1 hodinu při pokojové teplotě.
- 3Masovou rolku položíme do grilu, přiklopíme a pečeme 40 minut. Není třeba maso obracet. Po upečení necháme rolku 15 minut stát, než ji nakrájíme.
- 4Nudle uvaříme podle návodu. Necháme je dobře okapat. V malé misce připravíme pastu z koriandru, fety, česneku a chilli papričky.
- 5Gril rozpálíme na nejvyšší teplotu, potřeme ho olejem a nudle na ní spojíme s koriandrovou pastou. Dobře promícháme a prohřejeme.
- 6Maso podáváme naporcované na nudlích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.