Grilované olihně
25 min.
Ingredience
- 5gramůPepř černý mletý
- 600gramůOlihně
- 5gramůSůl
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 40mililitrůOcet vinný
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůCukr krupice
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
725 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Olihně posypeme mořskou solí a necháme 10 minut odležet.
- 2Grilovací pánev vymažeme trochou oleje, silně rozehřejeme a olihně prudce opékáme po každé straně asi 1 minutu.
- 3Zbývající olej rozmícháme s vinným octem. Přimícháme prolisovaný česnek, špetku cukru a petrželku. Osolíme a opepříme. Olihně promícháme se zálivkou, upravíme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.