Grilované papriky s cibulí

18 min.
Mexiko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červené i zelené papriky zbavíme jádřinců a rozkrojíme napůl. Vložíme pod gril, pokapeme olivovým olejem a opékáme, až téměř zčernají. Papriky opatrně vložíme do mikrotenového sáčku a necháme 10 minut odležet. Zapaří se a půjdou lépe oloupat. Papriky vyjmeme a oloupeme, nakrájíme je na proužky, cibuli rozkrojíme napůl a poté pokrájíme na nudličky. Do misky vsypeme papriky, cibuli, prolisovaný česnek, přilijeme panenský olej, limetkovou šťávu, osolíme, opepříme, přisypeme posekanou petrželku a promícháme. Necháme 15 minut odležet a podáváme jako přílohu ke grilovaným pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.