Grilované telecí kotlety

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
107 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce promícháme citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, pepř a olej. Kotlety o síle asi 2 cm očistíme a po obou stranách potřeme marinádou. Pod fólií necháme maso asi 3 hodiny marinovat.
  • 2
    Marinované kotlety vložíme na rošt potřený olejem a grilujeme z každé strany nejprve 2 minuty zprudka, poté zmírníme teplotu a po každé straně grilujeme další 3 minuty. Během grilování potíráme maso marinádou.
  • 3
    Kotlety podáváme přelité omáčkou barbecue.
  • 4
    Na omáčku pokrájíme na jemno cibuli, prolisujeme česnek, hrozinky sekáme nahrubo. Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme. V rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvilku ještě smažíme. K cibuli přidáme kukuřičný sirup, rajčatový protlak, rozdrcená rajčata v nálevu, ocet, worcester a dobře promícháme. Poté vmícháme zbylé suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 – 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.