Grilované telecí kotlety
55 min.

Ingredience
- 800gramůTelecí kotlety
- 1,5lžíceOlej rostlinný
- Na marinádu
- 60mililitrůOlej olivový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na omáčku
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceSirup kukuřičný
- 2lžíceRajčatový protlak
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 50gramůHrozinky
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
- 0,25lžičkaSůl
- 1lžičkaBalsamico ocet
- 1kusPaprika žlutá
- 1,5lžíceOlej rostlinný
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
107 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V misce promícháme citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, pepř a olej. Kotlety o síle asi 2 cm očistíme a po obou stranách potřeme marinádou. Pod fólií necháme maso asi 3 hodiny marinovat.
- 2Marinované kotlety vložíme na rošt potřený olejem a grilujeme z každé strany nejprve 2 minuty zprudka, poté zmírníme teplotu a po každé straně grilujeme další 3 minuty. Během grilování potíráme maso marinádou.
- 3Kotlety podáváme přelité omáčkou barbecue.
- 4Na omáčku pokrájíme na jemno cibuli, prolisujeme česnek, hrozinky sekáme nahrubo. Papriky opečeme, sloupneme, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Kůru z citronu a pomeranče nastrouháme. V rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvilku ještě smažíme. K cibuli přidáme kukuřičný sirup, rajčatový protlak, rozdrcená rajčata v nálevu, ocet, worcester a dobře promícháme. Poté vmícháme zbylé suroviny a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 – 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.