Grilované telecí maso na víně
65 min.

Ingredience
- 6stroužkůČesnek
- 3lžíceMouka kukuřičná
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžícePepř černý mletý
- 1lžíceSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 500mililitrůVíno červené
- 800gramůTelecí maso přední
- 1kilogramBrambory
- 1750mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
36 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
860 mg
Postup přípravy
- 1Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, koření, worcester a nadrtíme 2 stroužky česneku, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme směs z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.
- 2Telecí maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a zalijeme marinádou. Necháme alespoň dvě hodiny marinovat na chladném místě. Mezitím si můžeme připravit brambory, které uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory namačkáme na kaši, smícháme s máslem, mlékem a prolisovaným česnekem.
- 3Gril si ohřejeme na střední teplotu. Rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 5 až 8 minut z každé strany. Průběžně potíráme marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.