Grilované telecí maso na víně

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
884 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
36 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
860 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, koření, worcester a nadrtíme 2 stroužky česneku, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme směs z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.
  • 2
    Telecí maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a zalijeme marinádou. Necháme alespoň dvě hodiny marinovat na chladném místě. Mezitím si můžeme připravit brambory, které uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory namačkáme na kaši, smícháme s máslem, mlékem a prolisovaným česnekem.
  • 3
    Gril si ohřejeme na střední teplotu. Rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 5 až 8 minut z každé strany. Průběžně potíráme marinádou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.