Grilované tresčí plátky v kořeněné omáčce - Pugó kúi
50 min.
Ingredience
- 140gramůTreska sušená
- Kořenící omáčka
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 3gramyPaprika mletá sladká
- 6gramůCukr krupice
- 7gramůCibulka jarní
- 5,5gramůČesnek
- 2gramySůl
- 0,3gramPepř černý mletý
- Sezamová sójová marináda
- 40mililitrůOmáčka sójová
- 8mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
39 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
375 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ze sušené tresky odstraníme hlavu, ploutve a ocas a namočíme ji na 1 hodinu do vody. Potom rybu zabalíme na 30 minut do bavlněné utěrky a necháme ji odpočívat.
- 2Tresčí maso vykostíme a naporcujeme na plátky, které ze stran 2x nařízneme, aby se maso nezkroutilo při grilování.
- 3Česnek a cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno, 2 lžíce sójové omáčky smícháme s mletou paprikou a s dalšími uvedenými ingrediencemi. Smícháme kořenící marinádu a kořenící omáčku. Připravené porce tresky natřeme připravenou sezamovou marinádou a na rozehřátém oleji na grilu grilujeme potřené plátky masa asi 2 minuty z každé strany tak, že grilovací rošt umístíme v grilu asi 15 cm nad zdrojem ohně, abychom maso nepřipálili. Takto grilované plátky potom potřeme kořenící omáčkou a na prudkém ohni grilujeme asi 2 minuty z každé strany. Po té oheň zmírníme a maso dopékáme dalších 15.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.