Grilované vepřové kotlety se švestkami
45 min.
Ingredience
- 800gramůVepřové kotlety
- 90gramůDžem švestkový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOcet jablečný
- 60mililitrůVoda pitná
- 800gramůKapusta hlávková
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 3stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
35 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
196 mg
Postup přípravy
- 1Chilli papričku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Z kapusty odstraníme zvadlé listy, rozpůlíme ji, vykrojíme košťál a kapustu nakrájíme na širší nudličky. Nudličky opláchneme a necháme okapat. Rošt potřeme olejem. V rendlíku rozehřejeme švestkový džem se sójovou omáčkou s mletým novým kořením a cayenským pepřem.
- 2Maso očistíme a grilujeme zhruba 8 minut. Během grilování maso obracíme a potíráme švestkovou omáčkou.
- 3V mezičase smícháme ocet s vodou, solí a mletým černým pepřem. V rendlíku osmažíme chilli papričku s česnekem, vmícháme kapustu, zalijeme octem a zhruba 5 minut dusíme za občasného míchání. Na závěr kapustu odkryjeme a tekutinu necháme vydusit.
- 4Grilované kotlety podáváme s kapustou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.