Grilované vepřové řízky na jalovci

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
53 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové řízky lehce naklepeme a jejich povrch nařežeme do šachovnice, rozložíme je na mělkou mísu. V misce smícháme rozdrcený jalovec, zelený pepř, olej, cukr a hotovou marinádou zalijeme maso, necháme 2 hodiny uležet.
  • 2
    Uleželé maso grilujeme za častého otáčení 10 minut z obou stran, bohatě potíráme marinádou.
  • 3
    Zatím opereme špenátové listy a necháme okapat, připravíme zálivku z prolisovaného česneku, oleje, soli, pepře a citronové šťávy. Špenát smícháme s nakrájenými olivami a zalijeme dresinkem.
  • 4
    Maso podáváme ozdobené plátky rajčat a se špenátovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.