Grilované vepřové řízky na jalovci
20 min.

Ingredience
- Na marinádu
- 40gramůJalovec
- 5gramůCukr třtinový
- 10gramůNakládaný zelený pepř
- 60mililitrůOlej olivový
- Na salát
- 200gramůBaby špenát
- 1stroužekČesnek
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 100gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
53 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vepřové řízky lehce naklepeme a jejich povrch nařežeme do šachovnice, rozložíme je na mělkou mísu. V misce smícháme rozdrcený jalovec, zelený pepř, olej, cukr a hotovou marinádou zalijeme maso, necháme 2 hodiny uležet.
- 2Uleželé maso grilujeme za častého otáčení 10 minut z obou stran, bohatě potíráme marinádou.
- 3Zatím opereme špenátové listy a necháme okapat, připravíme zálivku z prolisovaného česneku, oleje, soli, pepře a citronové šťávy. Špenát smícháme s nakrájenými olivami a zalijeme dresinkem.
- 4Maso podáváme ozdobené plátky rajčat a se špenátovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.