Grilované vepřové špízy s pikantní kaší

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
48 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
676 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián, worcester a nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme směs z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.
  • 2
    Maso nakrájíme na větší kostky, zalijeme marinádou, promícháme a necháme dvě hodiny odležet. Maso před grilováním napícháme na jehly jako špíz.
  • 3
    Brambory si stranou uvaříme v osolené vodě. Uvařené je rozmačkáme, smícháme s máslem, chilli kořením, lžičkou marinády a pořádně promícháme.
  • 4
    Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt pomažeme olejem. Maso grilujeme 15 minut a průběžně ho potíráme již vytvořenou marinádou.
  • 5
    hotové maso přendáme na talíře a podáváme spolu s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.