Grilované vepřové špízy s pikantní kaší
60 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceMouka kukuřičná
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžícePepř černý mletý
- 1lžíceSůl
- 1lžíceTymián čerstvý
- 500mililitrůVíno červené
- 700gramůBrambory
- 1lžíceChilli koření mleté
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 750gramůVepřová krkovička
- 1750mililitrůVoda pitná
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
48 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
676 mg
Postup přípravy
- 1Vytvoříme si marinádu. Do hrnce nalijeme víno, přidáme 500 ml vody, sůl, pepř, tymián, worcester a nadrcený česnek, zamícháme a deset minut vaříme. Mezitím v míse vedle připravíme směs z mouky, 250 ml vody a sojové omáčky. Vše pořádně zamícháme a přidáme do hrnce. Vaříme dalších 5 minut.
- 2Maso nakrájíme na větší kostky, zalijeme marinádou, promícháme a necháme dvě hodiny odležet. Maso před grilováním napícháme na jehly jako špíz.
- 3Brambory si stranou uvaříme v osolené vodě. Uvařené je rozmačkáme, smícháme s máslem, chilli kořením, lžičkou marinády a pořádně promícháme.
- 4Gril rozehřejeme na střední teplotu a rošt pomažeme olejem. Maso grilujeme 15 minut a průběžně ho potíráme již vytvořenou marinádou.
- 5hotové maso přendáme na talíře a podáváme spolu s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.